Cibulková predpovedala, že v Moskve nastúpi v úvodnej dvojhre

19.04.2013 Celý región

 Moskva (TASR) - Ruská dvojka Anastasia Pavľučenkovová a slovenská jednotka Dominika Cibulková nastúpia v sobotu o 13.00 SEČ v Moskve proti sebe v úvodnej dvojhre semifinálového zápasu svetovej skupiny tenisového Pohára federácie. V druhom singli si na antuke v Športovom centre Krylatské zmerajú sily ruská jednotka Maria Kirilenková a slovenská dvojka Daniela Hantuchová. Rozhodol o tom piatkový žreb na centrálnom dvorci v dejisku stretnutia.
Nedeľňajší program otvorí o 12.00 SEČ súboj tímových jednotiek Kirilenkovej a Cibulkovej, v záverečnej dvojhre sa predstavia Pavľučenkovová s Hantuchovou. Do štvorhry predbežne nominoval ruský kapitán Šamiľ Tarpiščev Jelenu Vesninovú s Jekaterinou Makarovovou, kapitán slovenského tímu Matej Lipták nahlásil pár Magdaléna Rybáriková, Jana Čepelová.
Hlavným rozhodcom duelu bude Francúz Fabrice Chouquet, úloh empajrových arbitrov sa zhostia Austrálčan John Bloom a Britka Alison Langová. Hrá sa s loptičkami značky Dunlop Fort Clay Court. Vo fedcupovej histórii pôjde o tretí vzájomný zápas oboch krajín, v oboch predchádzajúcich boli úspešné Rusky. V roku 1999 vyhrali v semifinále na Olympijskom štadióne v Moskve 3:2 a rovnakým pomerom triumfovali v roku 2001 na antuke bratislavského Slovana.
Cibulková predpovedala, že v Moskve v sobotu nastúpi v úvodnej dvojhre. "Keď sme sedeli na stoličkách, hovorila som babám, že budem hrať ako prvá. Dúfam, že to bude víťazný štart a že získam pre Slovensko prvý bod. Moskovská antuka je predsa len iná ako tá, na ktorej sme s Maťom Liptákom trénovali v Bratislave. Zo začiatku sa trochu šmýkala a chvíľu trvalo, kým som si na ňu zvykla, no už je to ok. Zápas proti Pavľučenkovovej nebude ľahký. Anastasia má teraz dobrú formu, nedávno vyhrala turnaj v Monterrey, čo jej dodalo sebavedomie. Určite nepôjdem do toho extrémne a nechám ju najprv v tom trochu vyvariť. V minulosti sme spolu viackrát hrali štvorhru. Je to príjemná baba a dobrá parťáčka," povedala slovenská jednotka.
 

Vyberte región